Hannah Outdoor Equipment

Podjetje Hannah je bilo ustanovljeno na Češkem kmalu po revoluciji v želji, da bi kupcem in sebi ponudili zares kvalitetna športna oblačila in izdelke za šport in prosti čas.
Blagovna znamka je nastala leta 1991, ko je zunanji trg tako zrasel, da je družinska delavnica postala premajhna za vsa povpraševanja. Prvi outlet prodajalni sta zrasli v Plznu in Klatovy.
Leta 1997 so svoje izdelke prvič začeli prodajati izven svojih meja. Kot prva država je bila Slovenija, sledile so še Danska, Švedska in daljni Čile. V teh državah se blagovna znamka Hannah ni pojavljala samo v prodajalnah, temveč predvsem v hribih pri pohodnikih in v kampih.
Če boste na Grenlandiji srečali koga opremljenega s Hannah šotorom in spalno vrečo, nikar ne bodite presenečeni. V začetku novega tisočletja so namreč opremili več deset prebivalcev Grenlandije s šotori in spalnimi vrečami. To so šotori SERAK in spalke BIVAK.
Leta 2002 so naredili še en pomemben korak v razvoju svojih izdelkov. Naredili so linijo oblačil s podnebno membrano in postali edini dobavitelj oblačil za svetovno prvenstvo v poletih v Harrachovu. Leto kasneje so dobitnika zlate medalje - Aleša Valenta opremili z rokavicami. Sicer pa so sodelovali pri odpravah v Alpe, Karpate in Himalajo. Tako se njihovi šotori pojavljajo na osemtisočakih, vključno z Mount Everestom.
Leta 2003 so proizvodno preselili v novozgrajeno poslovno upravno središče. Njihovi izdelki so doma in v tujini izjemno cenjeni. Izvažajo v več kot 20 držav po vsem svetu, največ v srednjo in vzhodno Evropo. Postali so tudi ekskluzivni dobavitelj oblačil za UCPA, ki je francosko združenje zunanjih športnih centrov. Vsako leto opremijo tudi smučarje inštruktorje in vodnike z zimskimi oblačili, oblikovanimi posebej glede na njihove potrebe.
Toda njihov glavni cilj je, da spremljajo malega kupca pri iskanju novih doživetij. Verjamejo, da se lahko nova doživetja začnejo na prostem takoj za zaprtimi vrati. In naj se nova doživetja začnejo s kvalitetno opremo. Z opremo Hannah.
Hannah logo