IZBIRA PRIMERNEGA ŠOTORA ZA POTOVANJE ALI ODDIH

Preden se odločite za nakup novega šotora, morate razmisliti, kaj od dopusta v šotoru pričakujete.
Ali boste uporabljali šotor za potovanja in kratka postavljanja?
Ali ga boste imeli za večdnevni oddih in vam bo moral nuditi veliko prostora in udobja?
To sta dva bistvena dejavnika pri izbiri in nakupu. 
Seveda je zelo pomembna tudi kvaliteta platna, višina vodnega stolpca, način postavitve ,...

 
Šotor za potovanje - običajno potujemo z majhnim šotorom, ki ga lahko hitro postavimo in hitro pospravimo. Pomembno je, da nam nudi dovolj prostora za udobno spanje in dovolj suhega prostora za shrambo prtljage in obutve. Vedeti moramo, da nas lahko hitro preseneti kakšna poletna nevihta, v višjih legah pa je vlaga tista, ki nas lahko ponoči neprijetno preseneti. Zato je priporočljivo, da izberemo šotor, ki ima dovolj velik in primerno zaščiten predprostor.
Pri izbiri potovalnega šotora je pomemben tudi podatek, ali boste potovali z avtom, s kolesom ali boste morda kar peš. Teža šotora je namreč tista, ki bo v tem primeru verjetno vplivala na vaš izbor. V naši ponudbi imamo veliko ultra lahkih in visoko kvalitetnih šotorov, ki vam bodo nudili varno zatočišče tako na obali, v hribih, kot tudi v visokogorju.
Velikost šotora pa je seveda odvisna od števila oseb.
 
Šotor za oddih - pri izbiri takšnega šotora je prvi pomembni podatek, za koliko oseb ga potrebujete. Če gre za družinski oddih, potem bodite pozorni, da vam šotor nudi dovolj velik spalni del. Dovolj velik za napihljivo posteljo ali samo-napihljive blazine. Drugi pomembni dejavnik je velikost predprostora. Vedeti morate, kaj vse od predprostora pričakujete, koliko prostora potrebujete. Naše izkušnje so takšne, da želimo imeti predprostor dovolj velik za postavitev prenosne kuhinje, potovalnega hladilnika, omarice in v primeru dežja še stolčkov in mize. Če kuhinje ne potrebujete, potem je lahko predprostor manjši.
 
Naše mnenje je, da je najboljša izbira šotora, ki ima všito dno. Takšno dno vam nudi najkvalitetnejšo zaščito pred vdorom vode. Tudi če boste postavljeni na neravnih tleh, bo možnosti, da bi vas voda zalila in si utrla pot skozi vaš predprostor, zelo malo.
Še eden izmed pomembnih dejavnikov pri izbiri šotora za oddih je višina. Priporočljivo je, da ima predprostor pohodno višino. Tako se boste lažje gibali.
 
Pojdi na kategorijo: ŠOTORI